Lajme

Çmimet e naftës në rënie rekorde

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, ka njoftuar se çmimi i naftës është duke rënë.

Ai u shpreh se përkundër përpjekjeve të Putinit i cili po ushtron presion global për naftën duke bërë që kjo të ndodhet në xhepat e qytetarëve në mabrë botën, SHBA ia doli, duke liruar një milionë fuçi nafte në ditë nga rezervat, duke bërë që çmimi të ulet.

“Putin është ende duke zhvilluar luftën e tij në Ukrainë – duke ushtruar presion mbi furnizimin global të naftës – dhe familjet ende mund ta ndiejnë atë. Por ne arritëm të lirojmë një milion fuçi naftë në ditë nga rezerva jonë dhe mblodhëm partnerët tanë globalë për të liruar rezervat e tyre. Tani çmimet janë në rënie rekorde”, shkruan Biden në Facebook.

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI