Lajme

Çmimet e verës po rriten: Si të rezervoni një pushim të lirë këtë vit

Me çmimet në rritje, shumë prej nesh do të luftojnë për të përballuar një pushim veror këtë vit.

Paketat e pushimeve janë rreth 19 për qind më të shtrenjta se vitin e kaluar, ka zbuluar një studim nga grupi i konsumatorëve “Who?”

Dhe fluturimet verore midis Britanisë së Madhe dhe Evropës janë rreth 32 për qind më të shtrenjta se vitin e kaluar, mesatarisht 237 £ (271 €) krahasuar me 180 £ (206 €), sipas motorit të kërkimit të udhëtimeve Kayak.

Çmimet për distanca të gjata janë rritur gjithashtu, nga një mesatare prej 617 £ (705 €) në 2022 në 785 £ (896 €) – ose rreth 27 për qind.

Por, kjo nuk e ka shuar dëshirën tonë për të udhëtuar: kërkimet për fluturime verore në MB janë rritur rreth 41 për qind krahasuar me vitin e kaluar.

Rezervoni fluturimet verore dhe trenat tani për të kursyer para

Çmimet pritet të rriten vetëm me afrimin e sezonit të pikut.

Fluturimet me distanca të gjata janë rreth 54 për qind më të lira 178 ditë përpara, sipas Kayak – kështu që rezervoni në janar për të marrë ofertat më të mira për verën.

Nëse keni vështirësi të planifikoni gjashtë muaj përpara, zgjidhni një fluturim me një politikë fleksibël anulimi, në mënyrë që të mund të riorganizoni rezervimin tuaj nëse planet tuaja ndryshojnë. Udhëtimet evropiane ofrojnë pak më shumë fleksibilitet – por jo shumë. Rezervimi 141 ditë (rreth pesë muaj) përpara mund t’ju kursejë rreth 47 për qind, thotë Kayak. Blini fluturimet tuaja deri në shkurt për të siguruar çmimin më të mirë.

Pushimi me tren ju jep më shumë liri veprimi. Eurostar këshillon të rezervoni 120 ditë (katër muaj) përpara për çmimet më të mira.

Transportuesi ndërkombëtar hekurudhor gjithashtu ju lejon të ndryshoni rezervimin tuaj sa herë të dëshironi pa tarifë shkëmbimi deri në shtatë ditë para nisjes – ideale për udhëtarët e pavendosur.

Udhëtoni në sezonin e ‘shpatullave’ për të ulur kostot

Sezoni i shpatullave i referohet muajve në të dyja anët e pikut të verës. Ndërsa çmimet më të mira zakonisht mund të gjenden midis marsit dhe prillit ose shtatorit dhe tetorit, ka marrëveshje që duhen pasur përpara fillimit të pushimeve shkollore në korrik.

Udhëtimi në qershor, në vend të korrikut dhe gushtit, mund të ulë çmimin e fluturimit tuaj me më shumë se një të tretën.