Koronavirusi: çast pas çasti

Covid 19 në Zvicër: Më shumë raste pozitive, më pak vdekje

Covid 19, rastet rriten pak në Zvicër, pasi shkalla e riprodhimit shkon mbi 1

Gjatë shtatë ditëve deri më 26 shkurt 2021, Zvicra raportoi 7,157 raste të reja pozitive Covid-19, 1.5% më shumë se një javë më parë, duke i dhënë fund një prirjeje të pandërprerë rënëse që nga fillimi i janarit 2021.

Task Forca Shkencore Kombëtare Zvicerane COVID-19 mbetet e shqetësuar për shfaqjen e llojeve më të shpejtë të përhapjes. Aktualisht 58% e infeksioneve janë me variante potencialisht më problematike, nga 51% një javë më parë. Pozitiviteti i fundit i testit ishte 4%.

Për më tepër, shkalla e riprodhimit e raportuar këtë javë theu pikën kulmore prej 1.00 duke arritur në 1.01, nga 0.88 javën e kaluar. Kantonet e Appenzell Innerrhoden (1.23), Schaffhausen (1.12), Solothurn (1.12), Ticino (1.09), Thurgau (1.07), Vaud (1.07) dhe Valais (1.01) të gjitha kishin norma mbi 1, norma në të cilën rast numrat rriten, përcjell albinfo.ch.

Sidoqoftë, vdekjet nga Covid-19 vazhduan të bien. Gjatë 7 ditëve të fundit 78 njerëz vdiqën, 41% më pak se një javë më parë, duke reflektuar pjesërisht rënien e pjerrët të rasteve në janar 2021. Numri i përgjithshëm i të vdekurve në Zvicër është tani 9,961 (9,271 konfirmuar pozitiv).

Numri i shtretërve të njësive të kujdesit intensiv (ICU) të zëna nga pacientët Covid-19 vazhdoi të bjerë këtë javë në 194, më poshtë 3% nga e Premtja e kaluar, dhe nën objektivin e Qeverisë Federale prej 250 që kërkohet për lehtësimin e mëtejshëm.

Deri më 26 shkurt 2021, 221,259 njerëz ishin vaksinuar plotësisht duke përfaqësuar 2,6% të popullsisë. 751,009 doza vaksine ishin administruar në Zvicër, një normë prej 8.67 doza për 100 njerëz, sipas FOPH.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI