Autotech

Debat rreth ndihmës zvicerane për Evropën Lindore në sferën e energjisë

Si mund të kontribuojë programi zviceran për bashkëpunimin me lindjen në mënyrë që njohuritë mbi energjinë dhe klimën të përcillen nga Zvicra te vendet e saj partnere?

Çështja e burimeve të energjisë është sot më aktuale se kurrë, jo vetëm në Zvicër. Madje pikërisht vendet lindore janë më të sfiduara për të furnizuar njerëzit dhe ndërmarrjet me energji në mënyrë të qëndrueshme dhe të pagueshme.

 

Të gjithë duhet të përfitojnë dhe kjo nuk duhet të bëhet në dëm të klimës, shkruan albinfo.ch. Në një regjion në të cilin pjesa më e madhe e energjisë rrjedh nga burime jo të ripërtëritshme, kjo detyrë nuk është aspak e lehtë.

Si mund të kontribuojë programi zviceran për bashkëpunimin me lindjen në mënyrë që njohuritë mbi energjinë dhe klimën të përcillen nga Zvicra te vendet e saj partnere? Si mund t`i mbështesë ajo ato vende për të prodhuar në mënyrë të pastër dhe efikase energjinë elektrike dhe ngrohjen? Si mund të arrihet që për investimet e domosdoshme të thithen edhe paratë nga sektori privat? A çon konkurrenca që po krijohet me të vërtetë drejt furnizimit më efikas dhe drejt çmimeve më të ulëta?

Përgjigjet e mundshme për këto pyetje do t`i prezantojnë dhe diskutojnë ekspertët, politikanët, ndërmarrësit dhe përfaqësuesit e qendrave kompetente federale në debatin që do të zhvillohet më 15 nëntor 2017 në Shkollën e Lartë Profesionale të Valisit, në Sierre.

Programi :

https://www.seco-cooperation.admin.ch/secocoop/fr/home/a-notre-propos/evenements.html

https://www.hevs.ch/fr/hes-so-valais-wallis/events/l-energie-propre-pour-tous-16663

Regjistrimi:

https://www.hevs.ch/fr/hautes-ecoles/haute-ecole-d-ingenierie/page/table-ronde–podiumsdiskussion-15112017-16485


 Info rreth ngjarjes

  • Data e fillimit15 Nëntor 2017
  • Ora17:00
  • LokacioniSiders/Serre, Wallis
  • Data e përfundimit7 Nëntor 2017 - 19:00