Koronavirusi: çast pas çasti

Debate për pagesën e qirave në Cyrih

Shoqata që përfaqëson vendet e jetës së natës së Cyrihut u ka thënë anëtarëve të saj që të ndalojnë pagimin e qirasë për shkak të bllokimit. Shoqata e pronarëve i shikon gjërat ndryshe

Vendet e jetës së natës janë mbyllur në Cyrih që nga mbyllja në fuqi në mes të marsit.

Të martën, “Gastro City Cyrih” – organi kryesor që përfaqëson klubet dhe baret në qytetin më të madh të Zvicrës, u tha 3000 anëtarëve të tij se ata nuk duhet të paguajnë më qira nga prilli e tutje, përveç nëse mund të gjendet një zgjidhje e pranueshme reciprokisht me pronarët e veçantë, përcjell albinfo.ch.

Urs Pfäffli, Presidenti i Gastro City, i tha të përditshmes zvicerane “20 Minuta” se, anëtarët tanë thjesht nuk mund ta paguajnë qiranë.

“Në këtë krizë, i takon pronarëve të ofrojnë një dorë. Si shoqatë, ne duam të japim një shembull dhe të nxisim diskutimin”.

Stéphanie Bartholdi nga Shoqata e Pronarëve të Shtëpive të Zvicrës – një organ kryesor që përfaqësonte pronarët e tokave – tha se çdo vend që zgjedh të ndiqte këshillat e Gastro rrezikonte dëbimin, përcjell tutje albinfo.ch.

“Nuk ka kuptim të ndalojmë pagimin e qirasë”, tha Bartholdi për “20 Minuta”. “Përndryshe qiramarrësi po rrezikon përfundimin për shkak të pagesave të vonuara.”

Bartholdi tha se qiraja nuk mund të shmanget me ligj pasi detyrimet e pronarëve ishin përmbushur.