Lajme

Dënohet me burg personi që plagosi një të ri nga Kosova në Lucern më 2017

Dënimi me gjashtë vjet e dy muaj burgim për 40-vjeçarin duket “mjaft i butë” për Gjykatën Federale. Ajo hodhi poshtë plotësisht ankesën e burrit kundër vendimit të Gjykatës Kantonale të Lucernit.

Ai qëlloi një grup adoleshentësh dhe të rinjsh me armë zjarri për një arsye të parëndësishme. Është “e butë” në këtë drejtim që gjykata më e ulët supozoi neglizhencë të lehtë deri në mesatare tha Gjykata Federale në njoftim të mërkurën.

Në verën e vitit 2017, i dënuari, tashmë 40-vjeçar, është mërzitur nga zhurma e një grupi që ndodhej rreth 45 metra larg në një zonë pushimi. Kur dy nga grupi urinuan kundër një muri, zvicerani nxori armën e tij, futi karikatorin dhe shtiu mbi grupin. Nga të shtënat me armë zjarri ka mbetur i plagosur rëndë një i ri kosovar.

Faktet e përmbledhura nga Gjykata Federale tregojnë se autori kishte pirë 2.5 litra birrë në momentin që ka qëlluar. Pas goditjes, ai ka hequr armën, i ka dërguar mesazh të dashurës së tij dhe i ka vendosur viktimës fasha. Ai ka udhëzuar kalimtarët që të thërrasin ambulancën e urgjencës, shkruan Blick.

Gjykata Federale ndjek pikëpamjen e Gjykatës kantonale, sipas së cilës autori ishte fajtor pavarësisht ndikimit të alkoolit. Ai është shumë i varur nga alkooli. Përndryshe, ai nuk do të ishte në gjendje të vepronte aq qartë pas goditjes.

Gjykata Federale nuk i dëgjoi ankesat e burrit për dënimin dhe faktet e çështjes. Gjykata kantonale e konsideroi deklaratën e burrit se ishte një aksident si një kërkesë mbrojtëse.