Botë

Destinacioni më i mirë evropian për vitin 2023  

Me më shumë se 400 destinacione europiane në listë dhe mbi bazën e një numri rekord prej rreth 700.000 votash nga udhëtarë nga 78 vende, Organizata European Best Destinations (EBD) publikoi listën e 20 destinacioneve tendencë në Europë për vitin 2023, e cila do t’ju vijë në ndihmë për të planifikuar udhëtimin tuaj vetëm, me familjen apo miqtë.

Me një numër rekord votash, Varshava (Poloni) kryeson listën, ndjekur nga Athina (91.023 vota, Greqi), Maribor (68.641 vota, Slloveni), Vjenë (Austri) dhe Cittadella (Itali) në pesë vendet e para.

20 vendet fituese janë zgjedhur për rritjen e popullaritetit në rrjetet sociale në 12 muajt e fundit, rritjen e numrit të vizitorëve, cilësinë e jetës, zhvillimin e qëndrueshëm dhe tërheqjen kulturore gjatë gjithë vitit. /europeanbestdestinations.com