Lajme

Disa shoferë që humbasin patentën mund të vazhdojnë të përdorin makinën për punë

Zvicër, personave të cilëve u është hequr leja e drejtimit mund të vazhdojnë drejtimin e automjetit, por vetëm për arsye pune.

Këshilli Federal ka vendosur që të lejojë personat të cilëve u është hequr leja e drejtimit për shkak të shkeljeve të vogla, mund të vazhdojnë drejtimin e automjetit, por vetëm për arsye pune, shkruan albinfo.ch.

Megjithatë, në rastet që konsiderohen “mesatarisht të rënda” ose “serioze” (për shembull, ngarje nën ndikimin e alkoolit ose drogës), “nuk mund të lëshohet autorizim”.

Nuk do të kenë të drejtë as atyre që u është hequr licenca “për një kohë të pacaktuar ose përgjithmonë për arsye sigurie”, si dhe personat të cilëve u është hequr licenca më shumë se dy herë në pesë vjet. /Albinfo.ch

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI