Zvicër

Dy fshatra u bashkohen “vendeve më të bukura të Zvicrës”

Dy vende të reja i janë bashkuar rrethit të fshatrave më të bukura në Zvicër: Grüningen, në rajonin e Cyrihut Oberland dhe Bursins, një fshat i verës në Vaud, njofton albinfo.ch.

Të dy këto vende u shtuan në listën ekzistuese nga shoqata “Fshatrat më të bukura në Zvicër”.

Grüningen ka fituar vendin e tij në mesin e më të mirëve, sepse është një “fshat simpatik, me tre muze, kopshtin botanik (unik në llojin e tij) dhe peizazhin e larmishëm natyror”.

Sa i përket Bursins, “fshati i qetë i verërave është i rrethuar nga vreshta të bukura dhe ofron pamje të mrekullueshme mbi liqenin e Gjenevës.

Mund të mësoni më shumë për shoqatën dhe disa nga fshatrat e saj këtu:

https://www.thelocal.ch/20200707/the-ten-most-beautiful-villages-to-visit-in-switzerland/