Lajme

Dy institute zvicerane, ndër universitetet më të mira në botë

Në renditjen e re të Universiteteve më Ndërkombëtare në Botë në vitin 2023, të publikuar nga Times Higher Education (THE) të martën, Instituti Politeknik Federal i Lozanës (EPFL) dhe Instituti Politeknik Federal i Cyrihut (ETH) renditen në vendin e dytë dhe të tretë, përkatësisht, përcjell albinfo.ch.

Ata janë më të renditurit edhe në Evropë, pasi vendi i parë shkoi në Universitetin e Hong-Kongut.

Renditja fokusohet në “universitetet me përqindjen më të lartë të studentëve dhe stafit ndërkombëtar”, tha THE.

Të dyja shkollat zvicerane u renditën gjithashtu lart në sondazhet e mëparshme të THE për universitetet më të mira në botë.