Lajme

Dy vëllezër kosovarë, me autobusin e tyre bartin 620 kg marihuanë nga Spanja në Zvicër

Në gjithsej gjashtë udhëtime për katër muaj, thuhet se nga dy vëllezërit dhe dy kosovarët e tjerë janë kontrabanduar 620 kilogramë marihuanë nga Spanja në Zvicër

Ky është aktualisht një nga rastet më të mëdha të narkotikëve në Zvicër: dy vëllezër dhe dy bashkëpunëtorë të tjerë, të gjithë kosovarë, të dyshuar thuhet se kanë kontrabanduar gjithsej gjysmë toni marihuanë në Zvicër, transmeton albinfo.ch. Ata akuzohen  se për këtë qëllim kanë përdorur autobusë nga kompania e tyre e makinave në Rothrist.

Gjatë rrugës nga Spanja në Rothrist policia kishte ndaluar një autobus turistik pak pas kufirit zviceran, në qershor të vitit 2021. Shërbimet e urgjencës gjetën mbi 110 kilogramë kanabis në një mur ndarës të rimorkios, shkruan argovia today. Por kjo nuk është e gjitha: Sipas aktakuzës për gjykimin e së enjtes para Gjykatës së Qarkut Zofingen, kjo nuk ishte kontrabanda e parë e drogës me autobusët e udhëtimit të dy vëllezërve.

Në gjithsej gjashtë udhëtime për katër muaj, thuhet se janë kontrabanduar 620 kilogramë marihuanë nga Spanja në Zvicër, transmeton albinfo.ch. Prandaj vlera e mallit është mbi 90.000 franga.

Vetëm njëri e pranon kontrabandën

Dy nga katër të akuzuarit janë tashmë në paraburgim. Njëri pranon se ishte i pranishëm në një rast kur marihuana u transportua në Zvicër. Tre të tjerët thonë se nuk dinin asgjë për këto dërgesa.

Katër të akuzuarit kosovarë, nga 28 deri në 48 vjeç, përballen me dënime me burg dhe dëbim nga vendi për disa vite, përcjell albinfo.ch. Gjykata e Qarkut, Zofingen, tani po merret me atë se kush e çoi atë mall, në cilin vend dhe kur. Procesi do të vazhdojë javën e ardhshme.