Lajme

E ardhmja e “Facebook”-ut po bëhet më e vështirë

Për gati dy muaj, Facebook ka bërë përpjekje për të marrë një kontroll në një valë kritikash mbi politikat e saj për moderimin e përmbajtjes, veçanërisht fjalëve urrejtëse dhe keqinformimit që përhapet në platformat e saj.

Lëvizja nxiti disa ndryshime të politikave dhe Facebook (FB) thotë se po punon për të parandaluar urrejtjen dhe shtypjen e votuesve dhe regjistrimit. Por, aktivistët nuk janë akoma të kënaqur dhe thonë se do të vazhdojnë të bëjnë përpjekje për veprime, siç janë kërkesa që Facebook të ndalojë reklamat politike që përfshijnë gënjeshtra.

Nuk është hera e parë që politikat e moderimit të përmbajtjes në Facebook kanë qenë nën mikroskop.

Zërat brenda kompanisë kanë shprehur publikisht hidhërim për veprimet e kompanisë dhe qindra korporata po përdorin fuqinë e dollarëve të tyre të reklamës për të lobuar për ndryshime nga jashtë.

Presioni mund të sfidojë dëshirën e mbajtur të gjatë të CEO, Mark Zuckerberg, për të ruajtur shprehjen e lirë në platformë, veçanërisht nga figurat publike. Por madhësia dhe fuqia e Facebook – dhe ndikimi i madh në Zuckerberg brenda kompanisë – nënkupton se nuk është ende e qartë se në çfarë mase gjërat mund të ndryshojnë.

Megjithatë, nëse lëvizja çon në të vërtetë në ndryshime afatgjata apo një ndikim material në financat e Facebook-ut, mbetet për t’u parë, shkruan “CNN”, përcjell albinfo.ch.