Gjuha

“Edukimin dhe arsimin si prioritet kryesor kombëtar”

Ministrja e Arsimit e Shqipërisë, Mirela Karabina vlerësoi si mision të lartë patriotik punën e mësuesve që punojnë me fëmijët shqiptarë në diasporë për të ruajtur kështu gjuhën, traditën dhe kulturën shqiptare

Bashkëpunimin në arsim në Kosovë  dhe Shqipëri ishte tema e diskutimit ndërmjet ministrit të Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë të Kosovës , Arsim Bajrami dhe ministres së re të Arsimit dhe Sportit të Shqipërisë, Mirela Karabina.

“Shfrytëzojmë rastin që t’i bëjmë apel Qeverisë së Kosovës dhe asaj të Shqipërisë që të vendosin edukimin dhe arsimin si prioritet kryesor kombëtar, sepse ne vlerësojmë që të ofrosh një arsim cilësor është gjëja më e rëndësishme për të rinjtë e të dyja vendeve, duke pas parasysh që Shqipëria dhe Kosova kanë një popullsi të re dhe inteligjente”, tha ministri Bajrami.

Ndër të tjera, ministri Bajrami theksoi se sistemi arsimor ende nuk është në nivelin që e dëshirojmë, transmeton albinfo.ch Ndërsa, ministrja e Arsimit dhe Sportit e Shqipërisë, Karabina tha se shpreson që vitet e ardhshme të ketë edhe më shumë të materializuar bashkëpunimin ndërmjet dy qeverive.

Ministrja Karabina theksoi faktin se dje bashkë me ministrin Bajrami kanë marrë pjesë në hapjen e Seminarit të 13-të mbarëkombëtar të mësimit plotësues në gjuhën shqipe në diasporë. Ajo e vlerësoi si mision të lartë patriotik punën e mësuesve që punojnë me fëmijët shqiptarë në diasporë për të ruajtur kështu gjuhën, traditën dhe kulturën shqiptare.