Lajme

Ekonomia gjermane në recesion, inflacioni po dëmton konsumatorët

Ekonomia gjermane ishte në recesion në fillim të vitit 2023, pasi familjet që shpenzonin në motorin ekonomik të Evropës më në fund iu nënshtruan presionit të inflacionit të lartë.

Produkti i brendshëm bruto ra me 0.3% në tremujorin e parë të vitit kur u rregullua për efektet e çmimeve dhe kalendarit, tregoi një vlerësim i dytë nga Zyra e statistikave të enjten. Kjo pason një rënie prej 0.5% në tremujorin e katërt të 2022. Një recesion zakonisht përkufizohet si dy tremujorë të njëpasnjëshëm tkurrjeje, përcjell tutje albinfo.ch.