Lajme

Ekspertët zviceranë të shëndetësisë: Të rinjtë t’i japin përparësi vaksinës Pfizer

Zvicra ka rekomanduar që personat nën 30 vjeç të vaksinohen me vaksinën Biontech/Pfizer në vend të Moderna. Vendimi bazohet në të dhënat e reja për miokarditin, një inflamacion potencialisht fatal i zemrës, transmeton albinfo.ch.

Sipas agjencisë rregullatore Swissmedic, nga më shumë se 11.6 milionë doza vaksine të administruara në Zvicër deri më 23 nëntor, janë raportuar 238 raste të dyshuara të miokarditit.

Prej tyre, 42 u shfaqën menjëherë pas administrimit të vaksinës Pfizer dhe 187 pas një injeksioni të vaksinës Moderna, gjë që bëri që autoritetet shëndetësore të rekomandonin Pfizer si një opsion më të sigurt për të rinjtë. /Albinfo.ch