Lajme

Emigracioni në Cyrih arrin një rekord të ri

Asnjëherë më parë nuk janë zhvendosur kaq shumë të huaj në qytetin e Cyrihut sa në vitin 2022, tregojnë të dhënat e reja, përcjell albinfo.ch.

Në total, 30,000 shtetas të huaj janë vendosur në qytet deri më tani këtë vit, duke mposhtur rekordin e mëparshëm prej 28,500 më 2007.

Shumica e të ardhurve këtë vit erdhën nga Gjermania. Numri i emigrantëve nga Italia, Franca, Spanja dhe Polonia është rritur gjithashtu në vitin 2022.

Tre të katërtat e të huajve të sapoardhur janë nën moshën 40 vjeç; shumica e tyre janë të kualifikuar dhe kanë diplomë Bachelor ose arsim të lartë profesional.

Është interesante për qytetin gjermanishtfolës, 12 për qind e këtyre të ardhurve thanë se përdorin kryesisht anglishten si gjuhën e tyre të përditshme.