Lajme

Instagram vetëm për fëmijët nën 13 vjeç

Zyrtarët nga Facebook po konsiderojnë të nxjerrin një version të platformës së tij të famshme Instagram për fëmijët nën moshën 13 vjeç, për t’i lejuar ata ta përdorin “në mënyrë të sigurt” platformën, përcjell albinfo.ch.

Thuhet se aktualisht kompania nuk lejon personat që janë nën këtë moshë të krijojnë një llogari në platformë.

Një zëdhënës i Facebook tha për The Guardian se kompania po eksploronte një version të kontrolluar nga prindërit të Instagram, të ngjashëm me aplikacionin Messenger Kids që është për fëmijë nga mosha 6-12 vjeç.

“Ne jemi duke punuar në ndërtimin e produkteve shtesë që janë të përshtatshme për fëmijë, të menaxhuara nga prindërit”, tha zëdhënësi.

“Jemi duke eksploruar sjelljen e një përvoje të kontrolluar nga prindërit në Instagram për të ndihmuar fëmijët të vazhdojnë me miqtë e tyre, të zbulojnë hobi dhe interesa të reja, dhe më shumë”.

Në një postim në blog në fillim të kësaj jave, i cili nuk përmendte shërbimin e ri të propozuar të Instagram, kompania vuri në dukje se megjithëse njerëzve u kërkohej të futnin moshën e tyre kur regjistroheshin në Instagram, nuk kishte asgjë për t’i parandaluar ata që të gënjejnë gjatë regjistrimit. Megjithatë, platforma tha se do ta kapërcente këtë problem duke përdorur teknika të “machine-learning”, në mënyrë që platforma aktuale e Instagram, të ketë me të vërtetë vetëm përdorues +13.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI