Jeta në Austri

“FC Dardania Linz”, klubi i parë shqiptar në Austrinë e Epërme

“FC Dardania Linz” është formuar në mars të vitit 2017 nga afaristë dhe futbolldashës nga Linzi i Austrisë. “FC Dardania Linz” i mirëpret të gjithë ata që e duan futbollin.

Klubi futbollistik “FC Dardania Linz” u themelua për vetëm një qëllim: Të largohen të rinjtë shqiptarë nga rruga e keqe dhe t’i futen futbollit.

“Qëllimi kryesor për themelimin e këtij klubi ka qenë që t’i largojë të rinjtë shqiptarë nga problemet me drogën, alkoolin dhe dukuritë e tjera negative”, thotë për albinfo.at Sylejman Fejziu.

Përveç qëllimeve të mira për rininë shqiptare, te klubi i “FC Dardania Linz” mund edhe të fitosh një shumë simbolike parash.

Pjesa e ekipit të parë dhe dy trajnerët marrin pagë premi për çdo lojë të fituar. Në rast fitoreje, ata marrin nga 50 euro secili.

Një pjesë e madhe e skuadrës përbëhet nga futbollistë shqiptarë, por siç thotë Fejziu, ka edhe nga shtetet e tjera që kanë migruar në vendin e Austrisë.

“Pjesa më e madhe është me futbollistë shqiptarë, por kemi edhe nga Turqia, Rumania, Afganistani dhe Gjeorgjia. Jemi një klub me sfond të migracionit, i pranuar në Austri”.

Përvoja e kaluar ka treguar se trajnerët shqiptarë sipas skuadrës “Dardania Linz” nuk janë shumë seriozë në punë, andaj ky klub tani ka angazhuar trajnerë austriakë.

“Kemi dy trajnerë austriakë momentalisht, por kemi pasur edhe shqiptarë. Për shkak të seriozitetit të trajnerëve austriakë, kemi vendosur të bashkëpunojmë me ta dhe jemi shumë të kënaqur”, vazhdoi Sylejmani.

Në këtë skuadër nuk mungon profesionalizmi. “FC Dardania Linz” momentalisht ka katër ekipe, U11, U13, ekipin e rezervave dhe ekipin e parë.

Te klubi shqiptar me lokacion në Linz, janë të mirëseardhur të gjithë atë që e duan futbollin.

“Të gjithë janë të mirëseardhur. Shumica e lojtarëve shqiptarë janë të lindur dhe të rritur në Austri, por ka edhe nga ta që kanë ardhur rishtazi”, përfundoi Fejziu.

Dy futbollistët më të mirë të kësaj skuadre duket të jenë: Benjamin Sylejmani dhe Fatijan Murturi.