Lajme

Sukseset e femrave shqiptare në Slloveni

Femrat shqiptare, shembull pozitiv dhe inkurajues për integrim në jetën shoqërore dhe administrative në Slloveni

Shqiptarja Arjonela Dedja, me origjinë nga Mati, së fundi është punësuar në organizatën ndërkombëtare “Qendra e Ekselencës për Financën-CEF”, me seli në Lubjanë, transmeton albinfo.ch.

Ajo ka fituar kontratë me këtë organizatë, e cila prej më shumë se dhjetë vjetësh ka dhënë kontribut të shquar edhe për trajnimin e ekspertëve të financave e të sistemit bankar në Shqipëri.

Ndërkohë Shqipëria është anëtare e Bordit drejtues të kësaj organizate.

Kështu, Shqipëria nuk është vetëm konsumuese, por edhe ofruese e kontributeve të CEF.

Tashmë një numër jo i vogël vajzash e grash shqiptare po japin shembullin më pozitiv të integrimit e të kontributeve të tyre në Slloveni, në shumë fusha e sektorë, si në administratë, shkencë, mjekësi, konsulencë dhe angazhim në projekte integruese të gruas e të fëmijëve shqiptarë në shoqërinë sllovene, përfshirë edhe mësimin e gjuhës. /Albinfo.ch