Lajme

Financat publike zvicerane janë ulur

Rritja e borxheve në Zvicër deri në vitin 2023 do të jetë 36 përqind për kantonet dhe deri në 72 përqind për komunat

Një studim i ri që shqyrtoi pasojat financiare të pandemisë në kantonet zvicerane, qytete dhe komuna, zbuloi se shumë vuajnë nga një rënie e konsiderueshme e të ardhurave nga taksat dhe një valë borxhi, përcjell albinfo.ch.

Studimi, nga firma e kontabilitetit PwC, tregon se të ardhurat nga taksat e mbledhura nga autoritetet publike do të jenë dukshëm më të ulëta për 2020 dhe 2021, ndërsa tatimpaguesit individualë do të ndikohen më pak.

Autorët e studimit gjithashtu presin një rritje të borxheve për vitet që vijnë.

Rritja e borxheve në Zvicër deri në vitin 2023 do të jetë 36 përqind për kantonet dhe deri në 72 përqind për komunat, shkruajnë mediat zvicerane.

Ndërsa mungesa e të ardhurave nga taksat do të tendosë buxhetet gjatë viteve të ardhshme, zbatimi i programeve dhe projekteve publike në nivelet kantonale dhe komunale do të jetë sfidues, sipas bashkëautorit të studimit Roland Schegg. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI