Kosova

Kosovë: Flet avokati i të dyshuarit për vjedhjen e dy milionëve

Së fundi, në një deklarat për media, avokati mbrojtës i të dyshuarit L.G. për vjedhjen e mbi dy milionëve nga Thesari i Shtetit, ka thënë para mediave se shpreson që Gjykata Themelore të mos i caktojë masën e paraburgimit ndaj klientit të tij, përcjell albinfo.ch.

“Është mbajtur seanca dëgjimore për kërkesën e caktimit të masës së paraburgimit ndaj klientit tim, kërkesë të cilën e ka paraqitur Prokuroria. Klienti im është vetëm i dyshuar për veprën  keqpërdorim të pozitës dhe autoritetit zyrtar”, ka thënë avokati.

Po ashtu, avokati ka shtuar se Prokuroria i paraqiti arsyet për caktimin e masës së paraburgimit, por nuk na paraqiti asnjë provë konkrete që do ta mbështeste një kërkesë të tillë për paraburgim.

“Klienti im dyshohet për një transaksion mbi 2 milionë euro nga vendi i tij i punës, që  nuk është e saktë, nuk është e bazuar. E keni parë dje deklaratën e ministres Bajrami, e cila ka deklaruar se mjetet që Prokuroria pretendon që janë keqpërdorur, janë të sigurta. Ne si mbrojte kemi propozuar që të pyetet zonja Bajrami se ku janë ato mjete, pasi ajo tha se janë të sigurta”, tha avokati.

Ai shtoi se janë në pritje të vendimit nga Gjykata dhe se vendimi pritet të merret pas orës 13:00.

Avokati tutje ka shtuar se nëse caktohet masa e paraburgimit, do të paraqesë ankesë.