Lajme

Franca ndalon fluturimet në distanca të shkurtra

Franca ka ndaluar fluturimet e brendshme me distanca të shkurtra, ku mund të përdoren mjete alternative, si trenat. Kjo vjen si përpjekje për të reduktuar emetimet e karbonit.

BBC raporton se ligji hyri në fuqi dy vjet pasi ligjvënësit votuan për t’u dhënë fund shërbimeve, ku udhëtimi mund të bëhej me tren në më pak se dy orë e gjysmë, përcjell albinfo.ch.

Ndalimi përfshin të gjithë udhëtimin ajror midis Parisit dhe qyteteve, si Nantes, Lyon dhe Bordeaux, ndërsa fluturimet lidhëse nuk do të preken.