Koronavirusi: çast pas çasti

Gastronomët kërkojnë që distanca mes tavolinave të ulet në një metër

Shefi i gastronomëve të Zvicrës po bën fushatë për zbutje të mëtutjeshme të masave, transmeton albinfo.ch. Në këtë kuadër, ai i propozon Këshillit Federal zvogëlimin e distancës minimale midis tavolinave

Restorantet në Zvicër janë të hapura prej tashmë afër dy javësh, ndonëse me kufizime. Por, shumë gastronomë dhe hotelierë ankohen për kriteret që duhen përmbushur për të punuar në kushtet e koronës.

Pikërisht rreth kësaj ka folur Casimir Platzer, president i Gastrosuisse, në emisionin “Tagesschau” të SRF.

Aktualisht, shefi i gastronomëve të Zvicrës po bën fushatë për zbutje të mëtutjeshme të masave, transmeton albinfo.ch. Në këtë kuadër, ai i propozon Këshillit Federal zvogëlimin e distancës minimale midis tavolinave.

“Në Austri ka një distancë metër. Në Zvicër ajo është dy metra”.  Ai gjithashtu do të donte të shihte një zbutje më të madhe edhe të rregullave tjera: “E dyta, grupet e mysafirëve të kufizuara në katër persona përbëjnë një problem të madh për shumë ndërmarrje. E treta, ora e mbylljes, më së voni në mesnatë, është kufizim i madh”.

Por epidemiologu Christian Althaus e thotë pikërisht të kundërtën. Sipas tij, një zbutje më e madhe në hoteleri, do të ishte e parakohshme, përcjell albinfo.ch. “Nga pikëpamja epidemiologjike, sigurisht që është më e arsyeshme që të jemi akoma shumë të kujdesshëm dhe lehtësimet të bëhen ngadalë”.

“Tani kemi paketën e parë dhe duhet të presim e të shohim nëse është duke funksionuar mbajtja e ulët e numrit të infektimeve parandalimi i një rritjeje të mëtejshme”.

Industria e hotelierisë tani të gjitha shpresat i ka për ditën e mërkurë, transmeton albinfo.ch. Atë ditë, Këshilli Federal do të shpallë paketën tjetër lehtësuese të radhës.