Lajme

Gazeta italiane “La Stampa” i kushton një artikull mjekës shqiptare Alma Kasa

Alma Kasa është një onkologe që punon në spitalin Santo Spirito në Itali

Gazeta italiane “La Stampa” i kushton një artikull mjekes shqiptare Alma Kasa, e cila jeton dhe punon prej më shumë se 20 vitesh në Itali. Mjekja Kasa, e cila shërben si onkologe në spitalin e qytetit Casale Monferrato, shprehet entuziaste për dërgimin e ekipit mjekësor nga Shqipëria në ndihmë vendit fqinj, transmeton albinfo.ch.

“Jam shumë e gëzuar kur pash se në rrezikun më të madh, bashkëkombësit e mi nga orgjina ime, erdhën në ndihmë Italisë, në mes të rrezikut më të madh” është shprehur Kasa.

“Kur i pashë të mbërrinin në Itali, bashkatdhetarët e mi shqiptarë, mjekë si unë dhe infermierë, ndjeva një emocion të çmendur”. Alma Kasa është një onkologe që punon në spitalin Santo Spirito. Ajo ka jetuar në Casale për një kohë të gjatë, ajo dhe familja e saj. “Unë jam shumë mirënjohës për popullin italian dhe për mikpritjen që pranova kur mbërrita nga Shqipëria”. Kanë kaluar njëzet vjet. “Unë kam dy vendlindje dhe ndihem gjysmë e gjysmë – thotë ai -: kjo është arsyeja pse unë jam këtu”, tha ajo. /Albinfo.ch.