Kultura

Gazmend Freitag dhe arti i tij i kujtimit

Piktori Gazmend Freitag, në Linz të Austrisë është duke jetuar tani e 14 vite. Në punën e tij është e dukshme dhe e perceptueshme Kosova, ku edhe ka lindur.

Tradicionale dhe autobiografike. Kjo është mënyra se si 50-vjeçari e përshkruan punën e tij artistike. Këto janë peisazhet e vendlindjes së tij, nga i cili u arratis në vitin 1990, duke u takuar me kujtimet e fëmijërisë dhe duke e shprehur akoma edhe sot jetën e tij artistike në vepra dhe portrete.

Gazmend Freitag është gjithashtu i interesuar për njerëzit, në veçanti për gratë. Veprat, të bëra “me sensualitet dhe pasion”, janë dëshmitarë të këtij interesi, shkruan “Nachrichten”, përcjell Albinfo.ch. Duke vepruar kështu, ai përshkruan gra që i njeh personalisht, me të cilat ai është mik apo që edhe personalisht jane artiste femra. Se si duket kjo, është mundur të shihet për herë të fundit në ekspozitën “Eroticism” në Shoqatën kulturore “Strandgut” në Alt-Urfahr.

Vizatimet lakuriq të Gazmend Freitag

Përveç vizatimeve lakuriq, të cilat janë shumë të rëndësishme për të në punën e tij, Freitag gjithashtu shpreh artistin tani dhe sot në, portrete dhe stilin e jetës. Ai vizaton mbi kanavacë me laps, shkumës, ngjyrë dhe ngjyra vaji dhe i pëlqen formati i madh.

Edhe pse nga fundi i mujait maj e kaloi një kufi magjik të moshës 50 vjeçare, Gazmend Freitag vazhdon të jetë krijues. “Unë duhet të pikturoj,” thotë ai, duke sjellë mendimet e tij në kanavacë.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI