Kosova

Gjendet thesari 6 mijë vjeçar në Shqipëri

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama e ka nisur ditën me disa pamje nga gërmimet arkeologjike që kryhen në gjurmët e gazsjellësit TAP.

Përmes postimit të një videoje në faqen e tij të “Facebook-ut”, Rama shkruan se 100 arkeologë po nxjerrin në dritë rrënjë të trashëgimisë tonë kulturore rreth 6000 vjet para Krishtit.

“MIRËMËNGJES dhe me këto pamje nga gërmimet arkeologjike që kryhen në gjurmët e gazsjellësit TAP ku janë angazhuar 100 arkeologë që po nxjerrin në dritë rrënjë të trashëgimisë tonë kulturore rreth 6000″>6000 vjet para Krishtit, ju uroj një ditë të mbarë”, shkruan Rama.