Koronavirusi: çast pas çasti

Gjeneva, e pakënaqur me rregullat e reja federale

Rregullat e reja nuk po shkojnë mirë në Gjenevë

Mbyllja nuk po shoqërohet edhe me para shtesë nga niveli federal. Ministrja e Financave e kantonit, Nathalie Fontanet, thotë se mungesa e mbështetjes nga Konfederata është se situata është tronditëse.

Një pikëpamje e ndarë nga presidenti i Gjenevës, Anne Emery-Torracinta dhe ministri i Shëndetësisë, Mauro Poggia, të cilët ankohen se kantonet janë lënë të marrin koston.

Jashtë qeverisë, kreu i Dhomës së Tregtisë në Gjenevë, Vincent Subilia, thotë se rregullat e reja duket se janë joproporcionale. Ai thotë se çdo ndihmë financiare në dispozicion të kompanive duhet të shpërndahet shpejt, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI