Lajme

Gjeneva synon të kufizojë shpejtësinë në 30 km/h, shkaku i zhurmës

Qyteti i Gjenevës dëshiron të zgjerojë kufirin prej 30 km/h në pothuajse të gjitha rrugët në qendër të qytetit. Ai thotë se kufiri është i nevojshëm për të zvogëluar ndotjen e zhurmës.

Gjeneva rregullisht dështon në rregulloret federale të zhurmës – me gjithë përdorimin e shtuar të sipërfaqeve të qeta të rrugës dhe paneleve thithëse të zërit. Është vlerësuar se rreth 113,000 banorë janë dëmtuar nga zhurma e rrugës, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Ministri i Transportit i qytetit shton se do të përmirësojë gjithashtu sigurinë.

Por jo të gjithë janë të bindur. Organizata e automjeteve TCS thotë se nëpër rrugë duhet të jenë në gjendje të trajtojnë trafikun më të shpejtë. Ata thonë se nuk është shpejtësia, por përshpejtimi dhe frenimi që krijon zhurmë.

Qyteti do të duhet t’i kërkojë kantonit të vendosë kufijtë e rinj, pasi nuk është brenda fuqisë së tij për të vendosur.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI