Lajme

Gjenevë: Diskutohet si të shmanget trafiku ditëve të punës

Kantoni i Gjenevës po u kërkon ndërmarrjeve private të vijnë me ide se si të shmangin ditët e punës për të ulur presionin në transportin publik dhe rrugët.

Grupet lokale të biznesit janë në pajtim që diçka duhet bërë dhe është gjithashtu në interesin më të mirë të biznesit. 

Vetë kantoni do të sjellë masa për punëtorët e organizatave të drejtuara nga shteti, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch. 

Çdo ndryshim në ditën e punës duhet të inkurajojë njerëzit të mos përdorin një makinë për të udhëtuar dhe për të shmangur kohën e zënë tradicionalisht. Më shumë punë në shtëpi, do të jetë gjithashtu pjesë e masave. 

Ministri kantonal, Serge del Busco, thotë se koha e humbur nga njerëzit në bllokime të trafikut ul përfitimin dhe ha të ardhurat nga taksat. 

Por, ka disa rregullore qeveritare që po shkaktojnë probleme. Ligjet federale për mbrojtjen e punëtorëve duhet të shikohen dhe rregullat franceze që thonë se punëtorët nuk mund të punojnë nga shtëpia nëse nuk paguajnë tarifat franceze të sigurimeve shoqërore. Megjithëse një përjashtim pandemik ekziston deri në fund të muajit. 

Një gjë që nuk do të ndodhë megjithatë është taksimi i vendeve të parkimit në vendet e punës. Një refuzim i kësaj ideje në kutinë e votimit është një përfundim i paramenduar.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI