Lajme

Gjermanët besojnë se pandemia ua ndryshoi jetën

Në një studim të ri gjerman, 42% e të anketuarve thanë se jeta e tyre ka ndryshuar në afat të gjatë për shkak të pandemisë Covid-19 dhe masave të lidhura me qeverinë.

Më 25 mars 2020, Parlamenti gjerman miratoi masat kundër koronavirusit që do të ndikojnë pothuajse në çdo fushë të jetës gjatë dy vjetëve të ardhshme, nga kufizimet e kontaktit deri te rregullat e reja për të punuar nga shtëpia.

Nga 2 098 pjesëmarrësit në sondazhin e kryer nga instituti i kërkimit të opinionit YouGov, 30% thanë se jeta e tyre kishte ndryshuar për keq si rezultat i pandemisë dhe masave të lidhura me to. 12% e të anketuarve thanë se ka pasur ndryshime kryesisht pozitive në jetën e tyre.

Për gjysmën e të anketuarve, jeta nuk ka ndryshuar në afat të gjatë për shkak të pandemisë. Rreth 7% e të anketuarve nuk kanë dhënë përgjigje.

Të rinjtë thanë se kishin më shumë ndryshime negative në jetë sesa qytetarët e moshuar.