Lajme

Gjermania, Austria dhe Zvicra, ndër shtetet me më së shumti medalje të fituara në Lojërat Olimpike

Lista e shteteve me më së shumti medalje “Lojërat Olimpike Dimërore Pekin 2022”

Norvegjezët ishin lider të garës me 37 medalje në Lojërat Olimpike, prej të cilave, 16 medalje të arta, shkruan albinfo.ch.

Gjermania ishte e dyta me më së shumti medalje, me 27 sosh, nga të cilat, 12 të arta.

Austria u rendit në vendin e 7-të, me 18 medalje (7 të arta).

Edhe sportistët zviceranë janë dalluar  në “Lojërat Olimpike Dimërore Peking 2022”. Ata arritën të marrin 7 medalje ari deri tani. Në mesin e fituesve të medaljes së artë ishte edhe Lara Gut-Behrami.

Swiss Olympic Team është kthyer në shtëpi nga Lojërat Dimërore me medalje ari rekord në skijim alpine.

Ekipi solli në shtëpi 7 medalje ari, 2 argjendi dhe 5 bronzi, si asnjëherë më parë. Ky është zyrtarisht rekordi i medaljeve në një organizim të lojërave olimpike. /Albinfo.ch

Mund të jetë një imazh i teksti që thotë "Olympic Medal Table All Sports All Medalists Q Search Order NOC S 1 B Total Order by Total 16 2 8 13 37 12 3 10 1 5 27 9 4 4 3 2 15 8 5 10 11 7 8 25 6 5 5 5 8 18 7 6 5 4 7 17 8 7 9 4 18 7 9 2 6 5 6 14 10 12 12 14 5 32 7 2 2 14 12"


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI