Lajme

Gjermania e heq sot Kosovën nga lista e zonave të rrezikut për COVID-19

Nga sot, Kosova nuk do të jetë më pjesë e listës së shteteve që Gjermania i konsideron me rrezikshmëri të lartë të infektimit me COVID-19.

Armenia, Azerbajxhani, Bosnja dhe Hercegovina, Libani, Moldavia, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Serbia, Qipro dhe Ukraina janë hequr po ashtu nga lista e zonave të rrezikut.

Kjo vlen edhe për dy rajone në Norvegji dhe ishullin Madeira në Portugali. Kushdo që vjen në Gjermani nga këto zona nga toka në të ardhmen nuk i duhet kufizim hyrjeje për shkak të Coronas.

Për të gjitha këto vende dhe rajone, Ministria e Jashtme gjermane nuk bën më paralajmërim për udhëtimet.

SHBA dhe Kanada gjithashtu që nga e diela nuk janë më zona rreziku. Megjithatë, në këto dy shtete ekziston ende ndalimi i hyrjes për gjermanët që nuk jetojnë atje.

Për shkak të numrit në rënie të infektimeve me Corona, qeveria federale heq nga lista e shteteve zona rreziku edhe gjithë Austrinë dhe pjesë të Greqisë, Kroacisë dhe Zvicrës. Kjo u njoftua nga Instituti Robert Koch (RKI). BE po punon për një “frenë emergjence” nëse situata përkeqësohet përsëri.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI