Ukraina

Gjermania e Polonia, apel drejtuar BE-së për të ndihmuar refugjatët ukrainas

Në një letër drejtuar komisionerëve evropianë, Varshava dhe Berlini paraqitën mundësinë e një pagese fikse prej 1,000 € (1,100 dollarë) për çdo refugjat të pranuar

Ministrat e Brendshëm të Gjermanisë dhe Polonisë, Nancy Faeser dhe Mariusz Kaminski, i kanë bërë thirrje Komisionit Evropian të bëjë më shumë përpjekje për të ndihmuar në shpërndarjen e refugjatëve ukrainas që ikin nga pushtimi rus dhe për të ofruar më shumë ndihmë financiare.

Në një letër drejtuar komisionerëve evropianë, Varshava dhe Berlini, paraqitën mundësinë e një pagese fikse prej 1,000 € (1,100 dollarë) për çdo refugjat të pranuar dhe gjithashtu i kërkuan ekzekutivit të BE-së të luante një rol më aktiv në shpërndarjen e refugjatëve në gjithë Bashkimin Evropian.

“Është e qartë se burimet dhe kapacitetet pritëse të dy shteteve nuk do të jenë të mjaftueshme për të përballuar fluksin në rritje të refugjatëve ukrainas”, shkruan Nancy Faeser e Gjermanisë dhe Mariusz Kaminski i Polonisë në letrën drejtuar BE-së.

“Nevojat për financim të të dy qeverive tashmë arrijnë në disa miliardë euro, kështu që nevojitet urgjentisht mbështetje shtesë dhe zgjidhje të shpejta në nivel evropian”, shtuan ata.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI