Lajme

Gjermania, me rregulla të reja anti-COVID

Rregullat e reja për COVID-19 në Gjermani hynë në fuqi më 2 tetor, ndërsa vendi përgatitet për një rritje të rasteve gjatë muajve të ftohtë.

Maskat FFP2 janë të detyrueshme në trenat ndërqytetës për personat mbi 14- vjeç, ndërsa maskat kirurgjikale më parë ishin të mjaftueshme. Nga ana tjetër, detyrimi për të mbajtur maska ​​në avionë është hequr.

Maskat FFP2 tani janë të detyrueshme në spitale, shtëpi pleqsh dhe zyrat e mjekëve. Në shtëpitë e të moshuarve dhe spitalet duhet të paraqitet një test negativ përpara hyrjes. Punonjësit duhet të testohen disa herë në javë.

Nga e shtuna, autoritetet lokale janë autorizuar të vendosin mbajtjen e detyrueshme të maskave në trenat dhe autobusët lokalë, si dhe në hapësirat e mbyllura, si dyqane, restorante dhe salla.

Në shkolla dhe kopshte mund të vendoset detyrimi për testim dhe detyrimi për veshjen e maskave, por vetëm nga klasa e pestë (11-vjeç) e në vazhdim.

Nëse situata e infeksionit përkeqësohet, shtetet kanë autoritetin të marrin masa të mëtejshme.