Lajme

Gjermania heq paralajmërimin e udhëtimit për 31 vende evropiane

Gjermania lëshoi një paralajmërim udhëtimi për të gjithë botën për shkak të pandemisë.

Qeveria gjermane dëshiron të heqë paralajmërimin e udhëtimit në gjithë botën për turistët për 31 vende evropiane nga 15 qershori, nëse situata e koronavirusit vazhdon të përmirësohet brenda Evropës, transmeton albinfo.ch.

Përveç 26 vendeve partnere të Gjermanisë në Bashkimin Evropian, këto përfshijnë Mbretërinë e Bashkuar, dhe katër shtetet e zonës pa kufij të Shengenit, të cilat nuk janë anëtare të BE: Islanda, Norvegjia, Zvicra dhe Lihtenshtajni.

Këto janë gjetjet e një drafti politikash të titulluar “Kriteret për mundësimin e turizmit brendaevropian”, i cili miratohet nga kabineti i Gjermanisë, shkruan TheLocal.

Deri më tani, Gjermania ka lëshuar vetëm paralajmërime udhëtimi për zonat që paraqesin rrezik për jetën, veçanërisht në zonat e luftës, si Siria ose Afganistani.

Heqja e paralajmërimit të udhëtimit duhet të japë një sinjal fillestar për udhëtime ndërkufitare verore në Evropë vetëm në kohë për sezonin e festave.

“Ringjallja e turizmit është e rëndësishme si për udhëtarët, ashtu edhe për industrinë gjermane të udhëtimeve dhe për stabilitetin ekonomik në vendet përkatëse të destinacionit”, thuhet në draftin nga Zyra Federale e Jashtme.

Paralajmërimi i udhëtimit duhet të zëvendësohet me këshilla individuale të udhëtimit, i cili do të tregojë rreziqet për secilin vend individual.

Duhet theksuar se, edhe pse qeveria gjermane po përgatit heqjen e tij për 31 shtete europiane, Ballkani nuk përmendet. /Albinfo.ch