Lajme

Google ka bllokuar llogaritë e qeverisë afgane

Google ka mbyllur përkohësisht një numër të pacaktuar të llogarive të postës elektronike të qeverisë afgane

Talebanët po kërkojnë të dhëna nga ish-qeveria dhe partnerët e tyre.

Në një deklaratë të premten, kompania e Google “Alphabet” nuk konfirmoi që llogaritë e qeverisë afgane ishin mbyllur. Ata raportuan se kompania po monitoron situatën në Afganistan dhe “po ndërmerr veprime të përkohshme për të siguruar llogaritë përkatëse”.

Një ish-zyrtar i qeverisë i tha Reuters se talebanët donin të merrnin email nga ish-zyrtarë.

Në fund të muajit të kaluar punonjësi tha se talebanët i kërkuan atij të ruante të dhënat e ministrisë për të cilën ai punoi.

“Nëse e bëj këtë, ata do të kenë qasje në të dhënat dhe komunikimet zyrtare të kreut të mëparshëm të ministrisë”, tha punonjësi.

Të dhënat e disponueshme për publikun tregojnë se rreth njëzet organe shtetërore afgane përdorën shërbimet e-mail zyrtare të Google, duke përfshirë ministritë e financave, industrisë, arsimit të lartë dhe minierave. Google përdori gjithashtu zyrën afgane të Protokollit Presidencial, si dhe disa organe të qeverisjes vendore./Reuters