Bota

Grupe mafioze funksionojnë në gjithë Gjermaninë

Ekspertët e kriminalitetit nga Gjermania dhe Italia, si dhe politikanë dhe hulumtues në Berlin diskutuan mënyrat për të luftuar grupet kriminale mafioze që nuk janë lehtësisht të dukshme në shoqërinë gjermane, por ka në të gjitha qytetet e mëdha.

Siç njoftojnë mediat nga Berlini, takimi po mbahet 10 vjet pasi në Duisburg u vranë gjashtë persona në mes të dy fraksioneve të grupit mafioz “Ndrangheta”.

“Nuk ka asnjë arsye për të besuar se mafia nuk është e pranishme në Gjermani. Ajo është e padukshme, por e pranishme pothuajse kudo”, tha Mario Mattioli nga organizat “Mafia?Jo.”

Sipas tij, ju mund të uleni në një kafene në Mynih dhe nuk e dini se po pini kafe në një objekt që i takon mafisë, ose mund të jetë një i ftuar në festivalin e muzikës dhe në fakt të jetë një mysafir i mafisë.

Sipas policisë kriminale gjermane, në Gjermani ka rreth 560 anëtarë të dyshuar të grupeve mafioze që janë ende aktivë.