Lajme

Gzim Hasanaj, kandidat i Partisë së Gjelbër për Parlamentin e Zvicrës

Në mesin e 7 kandidatëve nga Kantoni Baselland është edhe Gzim Hasanaj, i cili, rreth dy muaj më parë ishte zgjedhur deputet në Parlamentin e Kantonit

Asambleja e përgjithshme e Partisë së Gjelbër në kantonin e Basel-Land ka nominuar shtatë kandidatë nga ky kanton për zgjedhjet parlamentare (Dhoma Nacionale) në nivel federal që mbahen më 22 tetor, shkruan albinfo.ch.

Në mesin e kandidatëve është edhe Gzim Hasanaj, i cili, rreth dy muaj më parë ishte zgjedhur në Parlamentin e Kantonit, duke qenë shqiptari i parë me një pozitë të tillë, në këtë kanton.

Kandidatët e nominuar janë: Florence Brenzikofer (Oltingen, më parë), Marco Agostini (Pfeffingen), Rahel Bänziger (Binningen) , Michael Durrer (Liestal), Gzim Hasanaj (Therwil), Andrea Sulzer (Waldenburg) dhe Dominique Zbinden (Young Green Alliance, Itingen).

Siç ka shkruar tashmë albinfo.ch, më 12 shkurt janë mbajtur zgjedhjet për Parlamentin Kantonal në Baselland. Për herë të parë në historinë e këtij parlamenti është zgjedhur një deputet me rrënjë shqiptare dhe ai është aktivisti i njohur dhe eksperti i të drejtës sociale, Gzim Hasanaj.

Hasanaj është përfaqësues i Partisë së Gjelbër.

Studimet per Shkencat Sociale i ka mbaruar në St. Gallen, ndërsa në po këtë drejtim studimet për Master i ka ndjekur në Bernë, Luzern dhe St. Gallen.