Bota

“Hotelet” për kafshë, në Kinë

Derisa pronarët e kafshëve udhëtojnë në vendet e tyre të lindjes ose shkojnë në destinacione turistike për festivalin e pranverës, rezervimi i hapësirës për pushime për kafshët shtëpiake mund të jetë po aq i rëndësishëm sa blerja e biletave dhe paketimi i valixheve.

Lin Yinjia është një nga ata që udhëtojnë jashtë vendit gjatë sezonit të festave, të cilët duhej të kërkonin një vend për t’u kujdesur për qenin e tij, Korgi.  Lin thotë se qeni i tij i kushton shumë, ngase konsumon ushqim të veçantë.  

Gjetja e një dhome për kafshët e tij nuk ka qenë e lehtë.  Një libër i bardhë i industrisë së kafshëve në Kinë thotë se tregu i kafshëve ishte rreth dy miliardë dollarë në vitin 2018, një rritje prej 27 për qind nga viti i kaluar dhe është e qartë se hotelet për kafshë janë një kërkesë e madhe.

Hou Lili ka qenë në këtë biznes për pesë vjet dhe thotë se ka disa mënyra për t’u kujdesur për kafshët shtëpiake kur pronarët janë larg.

Me tregun e kafshëve që lulëzon, shumë biznese po kërkojnë të zgjerohen, dhe Hou tha se po konsideron të shtojë lloje të tjera shërbimesh. Aktualisht në Kinë ekzistojnë rreth 60,000 dhe 80,000 dyqane të kafshëve.