Lajme

I shet qeverisë zvicerane 700 mijë maska false: Ndiqet kompania

Tani është ngritur një kallëzim penal kundër kompanisë "Emix Trading" për fajde në kantonin e Cyrihut

Ushtria Zvicerane ka blerë plot rreth 700,000 maska ​​të padobishme – nga dy sipërmarrës të rinj nga Cyrihu. Maskat thuhet se ishin të falsifikuara dhe gjithashtu të infektuara me myk, raporton gazeta “Tages-Anzeiger” .

Nga gjithsej 1.5 milion maska ​​me një çmim të njësisë prej 8.50 deri në 9.90 franga, rreth gjysma (mbi 700 mijë) prezantohen sikur kanë ardhur nga kompania egjiptiane “Chemi Pharma Medical”.

Mirëpo, kompania në fjalë prodhon maska ​​mbrojtëse, por jo maska ​​FFP2, transmeton albinfo.ch.

Pronari i saj ka thënë për gazetën e përmendur : “Unë kam mësuar në prill se dikush po keqpërdorte emrin e kompanisë sime për të shitur maska. Nuk e di kush qëndron prapa këtij keqpërdorimi”.

Kompania furnizuese në Zvicër është Emix Trading, një kompani e Cyrihut që u transferua në Zug menjëherë pas këtij biznesi të realizuar, përcjell albinfo.ch. Sipas raportit, tani është ngritur një kallëzim penal kundër kompanisë për fajde në kantonin e Cyrihut.

Deri në vendimin gjyqësor vlen prezumimi i pafajësisë.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI