Lajme

Ilaçi më i shtrenjtë në botë

Në maj të vitit 2019, rregullatorët amerikanë miratuan lëshimin e ilaçit për përdorim. Ilaçi konsumohet një herë, dhe çmimi nuk është aspak i përballueshëm.

Një dozë e vetme e Zolgensma nga kompania farmaceutike zvicerane Novartis kushton 2.1 milion dollarë, duke e bërë atë ilacin më të shtrenjtë mjekësore në botë.

Ilaçi për astrofizikën muskulore “Zolgensma” është bërë një shtytës i rëndësishëm i rezultateve dukshëm më të mira të biznesit në tremujorin e tretë, sipas kompanisë farmaceutike Novartis, shkruan albinfo.ch.

Të ardhurat e përgjithshme të kompanisë për drogën u rritën në 12.2 miliardë dollarë, dhe të ardhurat neto u rritën me tetë për qind.

Gjysma e pacientëve të sotëm Zolgensma janë trajtuar më parë me Biogen.