Lajme

Infektohet me koronavirus një imam, mbyllen 8 xhami në Kërçovë

Së fundmi spitali në Kërçovë ka mungesë të kuadrit mjekësor. Covid-19 ka bërë që mjekët  infektolog të jenë më të kërkuarit, por një i tillë mungon në këtë qytet.

Se mungon infektolog dhe kapaciteti i spitalit është i pamjaftueshëm për tu ballafaquar me këtë pandemi e thotë edhe Stanko Trpeski, drejtor i spitalit të Kërçovës.

Ai madje tha se nëse numri i të infektuarve rritet. Sipas tij spitali i Kërçovës ka 12 deri 20 shtretër të planifikuar për personat e prekur me Covid-19 por megjithatë nuk janë adekuat për situatën në të cilën ndodhemi.

“Kapacitetet e spitalit tonë I dini tanimë që më herët se janë minimale. Megjithatë në bashkëpunim me qendrat tjera regjionale arrijmë që të ballafaqohemi me këtë situatë të re. Nuk kemi repart të Infektologjisë, nuk kemi infektolog aktiv dhe e kemi patjetër të gjendemi në këtë situatë të gjitha resurset i kemi në disponim. Për momentin nuk kemi raste të dyshimta në spitalin tonë megjithatë kemi vende të veçanta për izolim dhe vende të veçanta ku i testojmë pacientët”, tha Stanko Trpeski, drejtor i spitalit të Kërçovës.

Covid- 19 në Kërçovë  ka prekur edhe imamin e një xhamie të qytetit, kjo situatë ka bërë që Myftinia e Kërçovës të mbyllë 8 xhami të cilat ndodhen në qytetin e Kërçovës.

Numri i të infektuarve me Covid-19 ka filluar të rritet edhe në Kërçovë. Sipas statistikave të Ministrisë së Shëndetësisë  deri më sot ka 30 të infektuar. Ata që janë në gjendje të rëndë  kurohen nëpër klinikat e Shkupit dhe Manastirit.