Lajme

Investimet rreth qëndrueshmërisë lulëzojnë në Zvicër

Vëllimi i investimeve të qëndrueshme në Zvicër u rrit me pothuajse një të tretën vitin e kaluar, duke arritur një nivel të lartë historik prej 1.98 trilionë franga, transmeton albinfo.ch.

Kjo rritje e vazhdueshme – norma është pothuajse e njëjtë me vitin e kaluar – është kryesisht për shkak të rritjes së përdorimit të qasjeve të investimeve të qëndrueshme dhe zhvillimit të përgjithshëm pozitiv të tregut në vitin 2021, sipas autorëve të studimit më të fundit të tregut, e publikuar të enjten nga Swiss Sustainable Financa (SSF). Studimi është kryer në bashkëpunim me Universitetin e Cyrihut.

Sipas studimit, me 799.5 miliardë CHF, fondet e qëndrueshme përbëjnë pak më shumë se gjysmën e tregut total të fondeve zvicerane, transmeton tutje albinfo.ch.