Kriza në Ukrainë

Ish-kancelari Schröder largohet nga bordi i drejtorëve të kompanisë ruse të naftës

Detajet apo arsyet e dorëheqjes nuk janë dhënë. 78-vjeçari Schröder, një mik i vjetër i presidentit rus Vladimir Putin, kohët e fundit ka qenë nën presion të madh

Ish-kancelari gjerman Gerhard Schröder dëshiron të largohet nga bordi i drejtorëve të kompanisë ruse të naftës Rosneft, trans,eton albinfo.ch. Siç njofton grupi Rosneft, Schröder kishte informuar bordin mbikëqyrës se ishte e pamundur që ai të zgjaste mandatin e tij si kryetar.

Detajet apo arsyet e dorëheqjes nuk janë dhënë. 78-vjeçari Schröder, një mik i vjetër i presidentit rus Vladimir Putin, kohët e fundit ka qenë nën presion të madh, shkruan srf.ch. Në dritën e luftës në Ukrainë, në Gjermani u ngritën kërkesa që Schröder të mos vepronte më si lobist për kompaninë e naftës dhe gazit nga Rusia.

Ish politikani i SPD-së mban edhe poste drejtuese në projektet e gazsjellësit Nord Stream dhe Nord Stream 2. Të dy tubacionet e gazit natyror  lidhin Rusinë dhe Gjermaninë përmes Detit Baltik.

Gerhard Schröder tani po shqyrton ligjërisht vendimin e komisionit të buxhetit të Bundestagut gjerman për heqjen e privilegjeve të ish-kancelarit, transmeton albinfo.ch. Vitin e kaluar, nga arka e shtetit kanë rrjedhur mbi 400 mijë euro për shpenzimet e personelit në zyrën e ish kancelarit Schroder.

Sipas vendimit, ish-kancelarit i takon ende e drejta për pension dhe mbrojtje personale. Vetë Schröder nuk ka komentuar lidhur me këtë temë.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI