Muzikë

Jehon kënga dhe vallja nga ansamblet shqiptare të Zvicrës, për nder të Ditës së Flamurit

Pavarësisht jetesës në një shtet tjetër, shqiptarët e Zvicrës shprehin atdhedashuri dhe përçojnë vlera burimore të shquara shqiptare, sidomos në festa si kjo e Pavarësisë së Shqipërisë, shkruan albinfo.ch.

Ansamblet e këngëve dhe valleve burimore të shqiptarëve në Zvicër për vite me radhë ruajnë vlera kulturore e kombëtare. Numri i madh i tyre është tregues i atdhedashurisë për vendin e tyre të lindjes.

Shqiptarët zviceranë po e jetojnë dhe kultivojnë kulturën e mirëfilltë në Zvicër.

Ansamblet shqiptare janë me vlera të rëndësishme kulturore, jo vetëm regjionale, por edhe kantonale.

Për nder të 28 nëntorit, edhe këtë vit u organizuan koncerte nga ansamblet me valle e këngë shqiptare.

Ansambli Vatra

Ky ansambël, si çdo vit, edhe këtë nëntor organizoi koncert, manifestim me një program të pasur për shqiptarët në Zvicër, duke i sjellë publikut, këngë e valle burimore shqiptare, shkruan tutje albinfo.ch.

Manifestimi u zhvillua në Schulhausstrasse 15 , 8181 Höri-Bülach.

Mund të jetë një imazh i 6 persona dhe teksti që thotë "URIME 28 NÊNTORIN"

Mund të jetë një imazh i 9 persona, violinë dhe teksti

Mund të jetë një imazh i 7 persona dhe teksti

Mund të jetë një imazh i 9 persona, persona duke vallëzuar, violinë dhe teksti

Shoqëria kulturore-artistike “Teuta” në Lozanë është një promovuese e shkëlqyer e kulturës dhe vlerave shqiptare në Zvicër. Edhe këtë vit, ky ansambël organizoi shfaqje për nder të Ditës së Flamurit me këngë e valle shqipe nga grui i vallëtarve “Shqiponjat”, si dhe këngë nga Shpejtim Krasniqi dhe Gëzim Dobëdolani.

Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.

Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.

Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.

Ansambli i këngëve dhe valleve “Gëzuar” nga Gjeneva, po ashtu organizoi manifestim për festën e Ditës së Flamurit, duke sjellë para audiences këngë dhe valle që sollën atmosferë të mirë.

Mund të jetë një imazh i 14 persona dhe violinë

https://www.facebook.com/100063726130140/videos/348239534421899

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063726130140

Shoqëria kulturore-artistike „Dardania“ në Winterthur mbajti  dy manifestime në Hotel Zentrun Toss dhe Schulhaus Weiden – Aula, ku solli program artistik të kërcimtarëve me këngë e valle.

Mund të jetë një imazh i 6 persona dhe teksti që thotë "DY MANIFESTIME PER 28 NENTORIN SH.K.A DARDANIA FESTON 28 NENTORIN LEVIZJA VETEVENDOSJE, FESTON 28 NENTORIN DHE 29 VJETORIN THEMELIMIT V Programi artistik: SH.K.A ".DARVANIA" Programi Programiartistik:SH.K.A.PARJANIA" artistik: SH.K.A ..DARDANIA" 02 DHJETOR 2023 NGA ORA 19:30 HOTEL ZENTRUM TÖSS ZÜRCHERSTRASSE 106, 8406 WINTERTHUR budget Kim 03 DHJETOR 2023 NGA ORA 15:00 SCHULHAUS WEIDEN -AULA WEIDENSTRASSE 17, 8645 JONA Oststrasse Winterthur, RTK 41 796724182 2www.dardania95.ch Organizatore: Lëvizja Vetëvendosje në Zvicër, Pikat Luzern, Gallen dhe Thurgau. Info: 078 609 476 33 288 66"

Mund të jetë një imazh i 4 persona, kitarë dhe fizarmonikë

Ansambli i këngëve dhe valleve “Drita” në Kreuzlingen organizoi një koncertë po ashtu me këngë e valle shqipe nga antarët e ansamblit si dhe këngë nga këngëtari, Malsori.

Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.

Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.