Bota

Kanadaja dëshiron të mirëpres më shumë se 1 milion emigrantë të rinj në tre vitet e ardhshme

Kujtoni kur thonit se donit të shkonit në Kanada? Tani është koha e mirë për të filluar paketimin e çantave.

Parlamenti kanadez ka lajmëruar planet për të shtuar më shumë se një milion banorë të përhershëm në tre vitet e ardhshme. Kjo është gati një përqind e popullsisë së vendit çdo vit.

Kanadaja mirëpriti më shumë se 286,000 banorë të përhershëm në vitin 2017 dhe projekte që numri mund të arrijë në 350,000 këtë vit.

Dhe 360,000 në vitin 2020.

Dhe 370,000 në 2021, përcjell albinfo.ch

“Falënderimi i madh për të sapoardhurit që kemi përshëndetur gjatë gjithë historisë sonë, Kanadaja është zhvilluar në një vend të fortë të cilin e gëzojmë të gjithë “, tha Ahmed Hussen, ministër i emigracionit, refugjatëve dhe qytetarisë (IRCC) të Kanadasë.

Hussen, një emigrant nga Somalia, tha se fluksi do të ndihmojë në kompensimin e popullsisë së vjetër të Kanadasë dhe në uljen e nivelit të lindjeve, duke rritur fuqinë e saj të punës.

Qëndrimi miqësor i Kanadasë ndaj banorëve të rinj vjen si shumë vende të tjera perëndimore, përfshirë Shtetet e Bashkuara, të cilat po miratojnë politika më të kufizuara të emigracionit.

Kanadaja është e përkushtuar posaçërisht për të ofruar mbrojtje për refugjatët. Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Refugjatët raportoi nivele të paprecedentë të refugjatëve në 2017, me numrin e njerëzve të zhvendosur me dhunë i cili kishte arritur në 68.5 milion.

IRCC ka premtuar 5.6 milion dollarë për të mbështetur iniciativat globale të zhvendosjes.