Lajme

Kantonet pajtohen me qeverinë për masat, SVP i quan ato “diktatoriale”

"Për shkak të pasigurisë në lidhje me efektet e udhëtimeve të kthimit pas pushimeve, fillimin e shkollës dhe efektet e variantit delta, është shumë herët për të hequr disa masa të mbetura"

Drejtorët shëndetësorë të kantoneve pajtohen me vazhdimin e masave aktuale të koronës të prezantuara nga qeveria e shtetit.

Fakti që Këshilli Federal vendosi të kalojë në fazën e normalizimit pa ndonjë relaksim shtesë është i kuptueshëm, shkruan Konferenca Zvicerane e Drejtorëve të Shëndetit (GDK) në një deklaratë, shkruan sda.ch

Me përjashtim të numrit të riprodhimit, standardet e përcaktuara nga Këshilli Federal për shtrëngimin në fazën e stabilizimit nuk do të tejkalohen.

Megjithatë, për shkak të pasigurisë në lidhje me efektet e udhëtimeve të kthimit pas pushimeve, fillimin e shkollës dhe efektet e variantit delta, është shumë herët për të hequr disa masa të mbetura, shkruan GDK, transmeton albinfo.ch.

Por nuk mendon kështu partia më e madhe e vendit, SVP.  “Këshilli Federal dhe, mbi të gjitha, Ministri i Brendshëm Alain Berset po i përmbahen regjimit të tyre diktatorial,” proteston SVP në Twitter.

Partia dënon “këtë taktikë vonuese” me termat më të fortë të mundshëm dhe bën thirrje për  “kthim të menjëhershëm në normalitet”.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI