Lajme

Kantoni Graubünden pranon të huajt me “Vizën C” për të punuar si policë

Policia kantonale e Graubünden u mundëson personave me leje të përhershme qëndrimi ( Vizë C) të punojnë si policë

Kushdo që ka lejen e qëndrimi të përhershëm (“Vizë C”) në Graubünden, mund të regjistrohet në të ardhmen për të bërë testin e aftësisë si punonjës policie, praktikant, transmeton albinfo.ch një komunikatë të autoriteteve të këtij kantoni.

Qeveria e Kantonit ka vendosur të rregullojë procesin e rekrutimit në përputhje me rrethanat.

Gjithsej 400 policë punojnë për policinë e kantonit Graubünden. Çdo vit, ndërmjet 15 dhe 25 aspirantë nga Graubündeni përfundojnë trajnimin në shkollat ​​e policisë në Zvicrën Lindore dhe Ticino, për t’u bërë policë.

Policia kantonale në Graubünden ka një gamë të gjerë detyrash dhe merret me sigurinë, paqen dhe rendin për banorët, frekuentueist e festave, pjesëmarrësit në kongrese dhe udhëtarët që kalojnë atje. Përveç kësaj, ajo punon me organizata partnere në vendet fqinje në kufirin kombëtar dhe me departamente të ndryshme brenda administratës për tema specifike.

Përshtatja e procesit të rekrutimit

Për të qenë në gjendje të rekrutojnë mjaft të rinj, shumë trupa policore dhe policia kantonale e Graubündenit kanë përshtatur ose hequr në vitet e fundit kriteret e tyre si madhësia minimale dhe mosha e kandidatit.

Trupat policore të kantoneve Basel-Stadt, Schwyz, Neuchâtel dhe Jura kanë shkuar tashmë një hap më tej, transmeton albinfo.ch, Ato, për ta bërë profesionin e policisë të qasshëm për një grup më të madh njerëzish – kanë hequr kriterin formal për nënshtetësinë zvicerane për të përfshirë brenda policisë edhe perosnat e huaj, me leje qëndrimi të përhershme (leje C).

Graubündeni tani po i përshtat këto specifikime. Megjithatë, kriteret e larta personale për policët e mundshëm, mbeten, përcjell albinfo.ch. Kjo, përkundër faktit se tani e tutje, kushdo në Graubünden që ka një leje qëndrimi të përhershme do të jetë gjithashtu në gjendje të regjistrohet në policinë kantonale për testin e aftësisë për kursin e trajnimit dyvjeçar.

(Foto: KAPO Graubünden)