Politikë

Besim Kauz

Politikan

Besim Kauzi ka migruar në Zvicër në vitin 1998. Aktualisht ai punon si shofer autobusi, ndërsa ka të kryer edhe shkollën si disponent në Winthertur.

Besim Kauz, 44-vjeçar nga Tetova, Kandidat për deputet në zgjedhjet për Parlamentin e kantonit Thurgau në listë të BDP-së.

Besimi thotë të jetë angazhuar politikisht në BDP, ngase sipas tij, është subjekt i vetëm politik neutral.

Prej kandidatëve në Becirkin e Weinfeldes të Thurgaus, në listën numër 6 të BDP-së për Parlamentin e Thurgaut Besimi radhitet i pesti, që do të thotë se gëzon mbështetje brenda partisë.

Politikani thotë se do të angazhohet nëse zgjedhet deputet kantonal që procesi i natyralizimit të të huajve të mos komplikohet sipas propozimeve të SVP-së së Bllocherit.

„Ne shqiptarët kemi bërë shumë për Zvicrën dhe do të mundohemi që të mos na i mbulojnë gjërat e mira ndonjë problem i vogël që mund t‘i ndodhë çdokujt. Mendoj se jemi të fuqishëm për të treguar se mundemi edhe shumë më shumë, si për shembull, të depërtojmë edhe në politikë“, thotë kandidati për deputet kantonal.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriBesim Kauz
  • Prejardhja:Maqedoni
  • Vendi ku vepron:Thurgau-Zvicër
  • Profesioni:Politikan
  • Kontakti [email protected]

  WHO’S WHO të tjera