Integrimi

Kardiologu Florim Cuculi u bashkohet profesorëve të Universitetit të Bazelit

  • albinfo.ch

  • albinfo.ch

  • albinfo.ch

Kardiologu Florim Cuculi, një emër i njohur në spitalin kantonal të Luzernit në Zvicër, tash e tutje do të ligjërojë edhe si docent privat (associate profesor) në Universitetin e Bazelit.

Pas shumë kërkimeve në fushën e kardiologjisë, sidomos pas 3 vjetësh qëndrimi në klinikën me renome Oxford Heart Centre në Angli, doktori me origjinë nga Maqedonia i jep një dimension të ri jetës së tij.

Ai i bashkohet stafit të profesorëve në Universitetin e Bazelit.

Suksesin e kardiologut të tyre shqiptar e kanë shënuar kolegët e tij me një apero pasditën e së hënës në spitalin kantonal të Lucernit.

Me një fjalim rasti u paraqit shefi i kardiologjisë në Spitalin Kantonal të Lucernit, PD Dr. med.Richard Kobza.

Kobza e ka përgëzuar doktor Cuculin për suksesin e arritur në jetën akademike.

Ai ka thënë se kolegu i tij ka punuar shumë për këtë ditë dhe ka publikuar shumë punime shkencore, duke premtuar se do të vazhdojë bashkëpunimin me të edhe në të ardhmen.

Cuculi kolegëve të tij u ka thënë se për të arritur këtë qëllim është dashur të punojë gjatë.

„Të paramendosh një fëmijë emigrant, i cili me 14 vjet ka ardhur në Zvicër e nuk ka ditur asnjë fjalë gjermanisht, i cili prej shkollës fillore (Realschule) arriti të kalojë në shkollën kantonale dhe u bë kardiolog, e tani është kryemjek në kardiologjinë e Luzernit dhe docent në Universitetin e Bazelit” është fenomenale, tha doktor Cuculi.

„Zvicra më ka ofruar shumë mundësi për të arritur suksesin tim. Në këto momemte i kujtoj njerëzit që më kanë përkrahur, sidomos kolegët e repartit të Kardiologjisë, që më mundësuan të vazhdoj angazhimin për t’u bërë profesor. Unë kur kam munguar, ata më kanë zëvendësuar. Por, unë e kam kompensuar mungesën time me punimet shkencore, tha më tutje doktori me origjinë nga Maqedonia.

Cuculi nuk e ka harruar pa e falënderuar edhe familjen që e kishin përkrahur moralisht, prindërit dhe vëllain që e kishin përkrahur moralisht dhe financiarisht, e po ashtu gruan dhe fëmijët e tij.

Cuculi ka thënë se nuk do të ndalet në rrugën e tij shkencore.

Ai theksoi se është i kënaqur se si ka rrjedhë jeta e tij profesionale dhe nuk do të ndryshonte asgjë nëse do t’i parashtrohej kjo pyetje.

Një intervistë të zgjeruar me kardiologun Cuculi do ta lexoni në numrin e radhës të revistës “albinfo.ch“.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI